Str. Unirii, nr. 90-92
Craiova, Dolj, România
Luni: 07:00 - 20:00
Sambata: 07:00 - 14:00

Despre Policlinica Buna Vestire din Craiova

In anul 2017 Policlinica Buna Vestire din Craiova a implinit frumoasa varsta de 20 de ani. Infiintata de alti asociati in anul 1997 si din cauza unor situatii financiare delicate ale fostului proprietar, aceasta a fost preluata din anul 1999 catre sotii Cazacu Nicolae si Doina. Dupa preluare, societatea a avut continuu o evolutie ascendenta in ceea ce priveste numarul de specialitati cat si in ceea ce priveste numarul de pacienti care s-au tratat in cadrul acestor specialitati. In prezent firma are peste 153 de angajati si colaboratori din care 62 sunt medici specialisti, medici primari, doctori in stinte medicale, cadre universitare ce isi desfasoara activitatea in cadrul celor 24 specialitati clinice si 2 specialitati paraclinice(laborator analize medicale si laborator radiologie, cabinet psihologic, medicina dentara (stomatologie). Intr-un an, in cadrul Policlinicii si Spitalelor prin ansamblul celor 26 de specialitati in ambulatoriu precum si cadrul internarilor de zi, si continue beneficiaza de servicii medicale de calitate peste 71.700 pacienti pe an.

Policlinica Buna Vestire

Va asiguram servicii medicale de exceptie prin personalul medical si experienta profesionala

Serviciile medicale sunt oferite pacientilor in 3 puncte lucru situate astfel:

 • 2 in Craiova -Policlinica Buna Vestire situata pe str. Calea Unirii nr 90-92 care ofera servicii de ambulatoriu si spitalizare de zi si
 • un spital privat de recuperare medico-balnearta situat in Craiova str Morii nr 33 , precum si
 • un spital privat de recuperare medico-balneara situat in municipiul Calafat.

Incepand cu anul 2010 compania a creat, dupa o conceptie propie, o baza de tratament medico-balnear situata in municipiul Calafat in cadrul Complexului Hotelier Panoramic. Aici s-a lucrat in regim de ambulatoriu pana in anul 2013, cand activitatea s-a extins oferind servicii medicale in regim de internare continua si de zi, impreuna cu cel ambulatoriu existent in relatie contractuala cu CAS DOLJ. Urmare a adresabilitatii crescute, circa 80% din pacientii tratati la spitalul din Calafat in cadrul Bazei de tratament medico-balnear infiintat in 2010 fiind din Craiova, precum si din alte judete si raspunzand cererilor pacientilor de a beneficia de acest mod de tratament, in anul 2014 s-a infiintat si in municipiul Craiova Spitalul de recuperare si Baza de tratament medico-balnear bazate pe aceleasi principii. Tratamentul care se efectueaza in aceste spitale prin bazele propii de tratament imbina armonios tratamentul medical, fizical si balnear ,bazandu-se pe procedurile balneare cele mai recunoscute in tara si peste hotare pentru rezultatele obtinute de-a lungul timpului (zeci de ani si sute de mii de pacienti). Rezultatele procedurilor balneare au fost cunoscute de multa vreme , studiate si au fost consemnate in articole si lucrari de specialitate organizandu-se congrese medicale in tara si strainatate .

Un exemplu concludent ar fi si existenta constructiilor si amenajarilor romane si mai tarziu ale imparatilor de la Viena in localitatea B.Herculane tocmai pentru a putea beneficia de binefacerile tratamentului cu ape sulfuroase. De asemenea statiunile de la Baile Olanesti, Calimanesti, Caciulata, Techirghiol SA. Ca si un concept propiu nou s-a introdus tratamentul balnear "la domiciliu", adica s-a inlocuit deplasarea pacientilor si a insotitorilor la sute de km, in zonele unde se aflau factorii naturali sanogeni (gazosi, lichizi, solizi), prin aducerea acestora sau realizarea acestora in cadrul Bazelor de Tratament din Calafat si Craiova.

De exemplu, in loc sa se efectueze tratamentul cu namol sapropelic de Techirghiol si Amara in statiunile respective, am organizat efectuarea tuturor procedurilor de tratament pe baza de namol prin aducerea acestuia direct de la sursa .Aprovizionarea cu namol respecta normele de calitate si transport prevazute si sunt insotite de certificate de calitate corespunzatoare si se folosesc sub forma de bai, impachetari si onctiuni in cadrul bazelor de tratament ale Spitalelor din Craiova si Calafat. Tratamentul medico-balnear se face in regimurile adecvate patologiei si pacientului, respectiv: internare continua, ambulatoriu sau internare de zi. De remarcat este faptul ca s-au selectat acele proceduri care au deja confirmarea rezultatelor obtinute prin folosirea factorilor sanogeni existenti in statiuni recunoscute precum: Techirghiol, Amara, Covasna, Vatra Dornei, B.Olanesti, B.Herculane, Bala, Caciulata, Calimanesti, Buzias etc. Am dat un exemplu cu folosirea namolului sapropelic, namol ce exista si in judetul Dolj (loc Gighera ,Urzicuta ,Ionele) dar la care exploatarea ridica probleme mari de natura administrativ-birocratica, materiale si de durata, incat am fost nevoiti sa procedam la aprovizionarea acestuia de la alte surse autorizate.

Pe aceste principii si prin mijloace proprii am introdus in tratamentul medico-balnear din cadrul Bazelor de Tratament din Calafat si Craiova practic toate procedurile balneare importante recunoscute pentru eficienta lor privind tratamentul bolilor reumatismale, articulare, posttraumatice, postoperatorii, respiratorii, metabolice (diabet), cardiovasculare, neurologice etc. In urma unor monitorizari de peste 200 de pacienti dupa o perioada de 25 de minute, cat dureaza in medie o asemenea baie, s-a constatat reducerea glicemiei cu zeci de unitati in mod natural, fara a avea vreun efect secundar. Efectul acestei bai, de reducere a glicemiei, s-a mentinut cca doua luni dupa care glicemia a crescut din nou, dar la un nivel mult mai mic decat la cel la care ajungea anterior tratamentului cu apa sulfuroasa, fiind necesara o noua cura de tratament cu apa sulfuroasa. Despre efectele favorabile ale tratamentului cu ape sulfuroase asupra bolii diabetice s-au facut foarte multe studii medicale, cu rezultate mentionate in lucrari de specialitate prezentate si la congrese internationale.

Carenta de sulf a stat la baza scaderii producerii de colagen (pentru par, unghii, piele, articulatii), dar si la modificarea permeabilitatii celulare cu efecte favorabile asupra reducerii "rezistentei la insulina" si de transformare a carbohidratilor in energie necesara organismului. La fel de importante sunt si rezultatele privind reducerea tensiunii arteriale in cazul tratamentului cu bai cu CO2 sau Mofete cu CO2, proceduri specifice zonelor vulcanice din tara mentionate mai inainte. Confirmarea rezultatelor procedurilor aplicate in cadrul acestor doua spitale, se poate constatata si din adresabilitatea pacientilor din judet si din afara judetului, in unele cazuri au venit pacienti din zone cu potential ridicat cum ar fi: Bucuresti, Timisoara, Valcea, Arges, Severin, Olt, Mehedinti, Vrancea SA. Calitatea superioara a actului medical s-a realizat pe baza unei organizari riguroase prevazute cu aparatura si personal de specialitate, dedicat profesiei, in cadrul unor spatii dotate cu toate utilitatile necesare: apa rece, apa calda, caldura, clima, tv, frigider, internet, lift s.a, toate acestea orientate in vederea satisfacerii cerintelor de tratament si confort ale pacientilor. Problematica subfinantarii sistemului de sanatate ne afecteaza si pe noi insa prin solutii proprii si eforturi sustinute de catre tot personalul, policlinica si spitalele de la Craiova si Calafat isi desfasoara activitatea in conditii optime de tratament, cazare si masa. Raspunzand interesului si cerintelor pacientilor, programul de lucru al bazelor de tratament este continu, adaptat astfel incat pacientii sa nu intrerupa tratamentul in zilele libere de sambata si duminica precum si alte facilitati.

PUNCTE DE LUCRU

1. POLICLINICA BUNA VESTIRE CRAIOVA - Str. Calea Unirii, nr. 90-92

Activitatea medicala se desfasoara in 2 cladiri unde sunt oferite servicii medicale ambulatorii pentru 24 de specialitati clinice , 2 specialitati paraclinice - analize medicale de laborator si radiologie , laborator psihologic, medicina dentara precum si un numar de 11 paturi de spitalizare de zi pentru 5 specialitati in regim privat si in contract cu CAS DOLJ.

2. SPITAL DE RECUPERARE MEDICO-BALNEAR si BAZA DE TRATAMENT MEDICO-BALNEARA CRAIOVA - Str Morii, nr.33

Activitatea medicala se desfasoara intr-o cladire cu parter , etaj I ,etaj II, Etaj III dotata cu lift , curte interioara de aproximativ 2000MP cu parcare proprie.si spatii verzi generoase pentru relaxare si plimbare. La parterul cladirii se afla:

 • Cabinet de consultatii in ambulatoriu pentru 3 specialitati: recuperare , medicina fizica si balneologie; geriatrie si gerontologie si reumatologie.
 • Baza de tratament cu o suprafata de peste 450 MP
 • Salina
 • Laborator de radiologie
 • La etaje se afla saloanele pentru internare continua si de zi, sali de mese, sali de tratamente

BAZA DE TRATAMENT - DOTARE TEHNICA

Suprafata generoasa de peste 450 MP care are urmatoarele spatii: cabinet electroterapie, cabinete de masaj, cabinete pentru aerosoloterapie, cabinet impachetari cu parafina, cabinete hidrotermoterapie bai cu CO2, sulf, plante medicinale, sare de Bazana si mofete cabinet bai namol si impachetari cu namol, 2 sali de Kinetoterapie, salina si laborator de radiologie. Cabinet de consultatii in ambulatoriu pentru 3 specialitati recuperare, medicina fizica si balneologie, geriatrie si gerontologie si reumatologie.
Baza de tratament este dotata cu aparate de ultima generatie si anume:
- 15 aparate pentru electoterapie cu 2 si 4 canale
- 3 aparate de ultrasunete , dintre care unul hands free
- 3 aparate pentru laserterapie dintre care unul foarte modern cu sona scaner,
- 2 aparate de magnetoterapie,
- 2 aparate de unde scurte,
- 5 aparate aerosoloterapie
- 3 lampi cu IR
- aparat de drenaj limfatic
- 1 cada galvanica patrucelulara
- 9 cazi de hidroterapie dintre care 1 cada cu bule de co2 si 1 cada dus subacval
- aparat incalzit parafina/namol
- APARAT PENTRU OZONOTERAPIE - nou

Sali de kinetoterapie - 2 sali de kinetoterapie - peste aparatura din dotarea standard
Cabinet medical interconsulturi
- Ecograf cu 2 sonde,
- Oscilometru
- pulsoximetre
- aparat pentru masurarea indicelui glezna-brat
- 2 aparate pentru EKG
Laborator radiologie
- aparat radiologie
SALINA-aflata la parter.

PERSONAL

  In cadrul spitalului serviciile medicale sunt oferite pacientilor de un numar de
 • 7 medici primari in specialitatea recuperare, medicina fizica si balneologie si reumatologie
 • 1 medic primar geriatrie si gerontologie
 • 2 medici rezidenti
 • 9 kinetoterapeuti
 • 3 asistenti BFKT
 • 17 maseuri
 • 15 asistenti medicali generalisti
 • 6 infirmiere
 • registratori medicali
 • paznici
 • informaticieni
 • contabili etc

In cadrul bazei de tratament, care are dotare de exceptie cu aparatura si personal calificat si cu spatii generoase, se efectueaza tratament cu bai cu ape sulfuroase (tip B.Herculane, B.Olanesti s.a) bai cu ape termale clorosodice, bai cu sare de Bazna, bai cu plante medicinale, bai cu namol s.a. Cu efect spectaculos asupra circulatiei sanguine se aplica frecvent tratamentul cu bai cu CO2 si Mofete cu CO2 specifice statiunilor Covasna , Vatra Dornei, Buzias s.a. Pe langa tratamentul bazat pe salinoterapie, aerosoli, electroterapie, se foloseste kinetoterapia la sala, masajul terapeutic si reflexoterapia, fototerapia, drenaj limfatic si mai nou OZONOTERAPIA. Toate aceste tratamente se fac in urma unor ample investigatii clinice si paraclinice si numai la recomandarea medicului specialist. Se acorda foarte mare atentie si interconsulturilor la alte specialitati conexe precum si urmarirea periodica a starii de sanatate a pacientului. In cadrul cabinetuluui de electroterapie se efectueaza toata gama de curenti si unde precum si tratamentul cu laser, MDF, bai galvanice si altele. Sunt de remarcat rezultatele importante obtinute folosind efectele terapeutice ale sulfului si ale compusilor acestuia (hidrogen sulfurat,s.a), in afara afectiunilor reumatismale si articulare degenerative prin reducerea glicemiei in cazul unor pacienti ce sufereau de diverse forme de diabet.
Aflati mai multe despre Spitalul privat din Craiova

3. SPITAL DE RECUPERARE MEDICO -BALNEARA SI BAZA DE TRATAMENT CALAFAT - Str 22 Decembrie, nr 1

Activitatea medicala se desfasoara in 2 cladiri :un corp care are 7 niveluri si cu lift ,si alt corp numai cu parter , curte interioara .de aproximativ 5000 MP, cu parcare proprie si spatii verzi generoase, amenajate pentru relaxare si plimbare.

La parterul cladirii se afla:

 • Cabinet de consultatii in ambulatoriu pentru specialitati: recuperare, medicina fizica si balneologie; geriatrie si gerontologie, ortopedie, neurologie, medicina interna si ecografie, psihiatrie, endocrinologie.
 • Baza de tratament cu o suprafata de peste 450 MP
 • Salina
 • Laborator de radiologie
 • Bazin pentru recuperare

La etaje se afla sala de mese la etajul I, sala de conferinte, saloanele pentru internare continua si de zi, sali de tratamente; legatura dintre etaje si baza se face cu ajutorul unui lift.

BAZA DE TRATAMENT - DOTARE TEHNICA

Suprafata generoasa de peste 450 MP care are urmatoarele spatii: cabinet electroterapie, cabinete de masaj, cabinete pentru aerosoloterapie, cabinet impachetari cu parafina, cabinete hidrotermoterapie bai cu CO2, sulf, plante medicinale, sare de Bazana si mofete cabinet bai namol si impachetari cu namol, 3 sali de Kinetoterapie, salina si laborator de radiologie, bazin de recuperare, bai cu abur. Cabinet de consultatii in ambulatoriu pentru 7 specialitati medicale.
Baza de tratament este dotata cu aparate de ultima generatie si anume:
- 14 aparate pentru electoterapie cu 2 si 4 canale
- 3 aparate de ultrasunete , dintre care unul hands free
- 3 aparate pentru laserterapie dintre care unul foarte modern cu sona scaner,
- 2 aparate de magnetoterapie,
- 1 aparat de unde scurte,
- 5 aparate aerosoloterapie
- 1 cada galvanica patrucelulara
- 10 cazi de hidroterapie dintre care 2 cu bule de CO2
- 3 lampi cu IR
- 4 aparate de aerosoli
- aparat incalzit parafina/namol
3 Sali de kinetoterapie-3 sali de kinetoterapie
Bazin de recuperare
Cabinet medical interconsulturi
- Ecograf cu 2 sonde
- Oscilometru
- pulsoximetre
- aparat pentru masurarea indicelui glezna-brat
- 2 aparate pentru EKG
Laborator radiologie - aparat radiologie
SALINA-aflata la parter.

PERSONAL

In cadrul spitalului serviciile medicale sunt oferite pacientilor de un numar de:

 • 3 medici primari in specialitatea recuperare , medicina fizica si balneologie
 • 1 medic primar geriatrie si gerontologie -in ambulatoriu
 • 2 medici rezidenti
 • 8 kinetoterapeuti
 • 19 maseuri
 • 17 asistenti medicali generalisti
 • 6 infirmiere
 • registratori medicali
 • paznici
 • informaticieni
 • contabili etc

In cadrul bazei de tratament, care are dotare de exceptie cu aparatura si personal calificat si cu spatii generoase, se efectueaza tratament cu bai cu ape sulfuroase (tip B.Herculane, B.Olanesti s.a) bai cu ape termale clorosodice, bai cu sare de Bazna, bai cu abur, bai cu plante medicinale ,bai cu namol s.a. Cu efect spectaculos asupra circulatiei sanguine se aplica frecvent tratamentul cu bai cu CO2 si Mofete cu CO2 specifice statiunilor Covasna , Vatra Dornei, Buzias s.a. Pe langa tratamentul bazat pe salinoterapie, aerosoli, electroterapie, se foloseste kinetoterapia la sala si la Bazin , masajul terapeutic si reflexoterapia , fototerapia s.a. Toate aceste tratamente se fac in urma unor ample investigatii clinice si paraclinice si numai la recomandarea medicului specialist. Se acorda foarte mare atentie si interconsulturilor la alte specialitati conexe precum si urmarirea periodica a starii de sanatate a pacientului. In cadrul cabinetuluui de electroterapie se efectueaza toata gama de curenti si unde precum si tratamentul cu laser, MDF, bai galvanice si altele. Sunt de remarcat rezultatele importante obtinute folosind efectele terapeutice ale sulfului si ale compusilor acestuia (hidrogen sulfurat,s.a), in afara afectiunilor reumatismale si articulare degenerative prin reducerea glicemiei in cazul unor pacienti ce sufereau de diverse forme de diabet.
Aflati mai multe despre Spitalul privat din Calafat